Centrul de informare Europe Direct Brasov

Europe Direct Brasov

Sanatatea in U.E

Îngrijiri medicale neprevăzute

Aveţi nevoie deîngrijiri medicale neprevăzutepe durata şederii temporare într-o altăţară din UE(vacanţă, călătorie de afaceri, studii etc.)?

Iată câteva informaţii utile:

asigurarea medicalăpentru călătorii de scurtă durată (a se obţine înainte de plecare)cum să apelaţi laserviciile unui medicîn altă ţarăspitalizarea în caz de urgenţăîn străinătaterambursarea costurilorpentru îngrijirile medicale neprevăzute de care aţi beneficiat pe durata călătoriei

Nu uitaţi! În caz de urgenţă, sunaţi la numărul gratuit 112, de pe orice telefon mobil sau fix. Serviciile de intervenţie vă vor răspunde, oriunde vă aflaţi.

Îngrijiri medicale planificate

Conform legislaţiei europene, puteţi solicita servicii medicale în alteţări din UEîn anumite condiţii. De aceea, vă recomandăm să vă informaţi cu privire la drepturile pe care le aveţi, la condiţiile aplicabile şi la procedurile necesare.

Iată câteva informaţii utile:

dreptul la îngrijiri medicale planificate în străinătategăsirea spitaluluicare oferă îngrijirile de care aveţi nevoieplata şi rambursarea costurilorpentru îngrijirile medicale planificate în străinătateLa farmacie

Aflaţi cum puteţi obţine medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră într-o farmacie din altăţară din UEşi care sunt procedurile legate de cheltuieli şi rambursări.

Medicamentele eliberate fără prescripţie medicală pot fi cumpărate oriunde în UE şi nu fac obiectul acestui site.

Iată câteva informaţii utile:

Prezentarea prescripţiilor medicale în străinătateCheltuieli şi rambursăriStabilirea în altă ţară

Sunteţi cetăţean european şi aţi decis să vă stabiliţi într-oaltă ţară din UE? Este bine să ştiţi că sistemele desecuritate socială, inclusivasigurările de sănătate, pot fi diferite.

Înainte de a pleca, verificaţi dacă sunteţi acoperit(ă) de poliţa de asigurări de sănătate din ţara dumneavoastră sau încheiaţi o asigurare în ţara în care vă stabiliţi. Procedura depinde desituaţia personală, dedurata şederiişi de condiţiilepoliţei de asigurări de sănătatepe care o aveţi.

Informaţii utile:

sistemul de asigurări obligatorii de sănătatecare vă oferă acoperireconsultaţiile medicaleîn altă ţară din UEdrepturile de securitate socială în străinătate

MAI MULTE INFORMATII:

http://ec.europa.eu/youreurope/citizens/health/index_ro.htm

Trimite catre retele sociale