Centrul de informare Europe Direct Brasov

Europe Direct Brasov

Centrul de Informare Europe Direct Brasov nu mai functioneaza

Detalii

Incepand din 01.01.2013 Centrul de Informare Europe Direct Brasov nu mai functioneaza din motive contractuale. Website-ul Europe Direct Brasov nu a mai fost updatat. Pentru orice alte informatii, nu ezitati sa ne contactati in cadrul organizatiei gazda. Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – […]

Discurs Premiul Nobel pentru Pace

Detalii

Herman Van Rompuy și José Manuel Durão Barroso „De la război la pace: o poveste europeană” Războiul este la fel de vechi ca Europa. Continentul nostru poartă rănile lăsate de lănci și săbii, de tunuri și arme, de tranșee și tancuri. Cu toate acestea, după ce două războaie catastrofale ne-au răvășit continentul și întreaga lume, […]

Ieșind mai puternici din criza: viziunea europeană

Detalii

Mai uniți decât oricând: modul în care UE și-a găsit soluții pentru a face față crizei financiare, cum este consolidarea uniunea economică și monetară și modul în care acest lucru este deschizand calea spre o uniune politică puternică.

Mai multe personalități europene îndeamnă liderii UE să sprijine Erasmus

Detalii

Mai multe personalități europene îndeamnă liderii UE să sprijine Erasmus Peste 100 de personalități europene din lumea artei, a învățământului, a literaturii, a economiei, a filozofiei și a sportului au semnat o scrisoare deschisă adresată șefilor de state și de guverne din UE în sprijinul programului de schimb de studenți Erasmus, aflat în pericol. Printre semnatari, care provin […]

Detailiștii iau măsuri pentru a preveni generarea de deșeuri alimentare

Detalii

Detailiștii s-au angajat să ia măsuri voluntare pentru prevenirea generării de deșeuri, în special a celor alimentare.Cu ocazia forumului detailiștilor care a avut loc ieri la Bruxelles, aceștia și-au reafirmat convingerea că este necesar să se evolueze către o economie mai eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, în ciuda situației economice dificile.În ceea ce privește obiectivele legate de sustenabilitate pe care și le-au stabilit în unele domenii cheie în ultimii ani, cum ar fi cel de a vinde mai multe produse ecologice, detailiștii au constatat progrese importante.Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat:„Risipa de alimente are efecte negative, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere moral.Din acest motiv, Comisia și-a propus să reducă la jumătate cantitatea de deșeuri alimentare până în 2020.Detailiștii intervin într-un moment crucial, adică atunci când consumatorii decid ce alimente să cumpere.

Revoluția industrială readuce industria în Europa

Detalii

Europa trebuie să inverseze, în secolul al 21-lea, tendința de scădere a rolului industriei, cu scopul de a asigura o creștere sustenabilă, de a crea locuri de muncă cu valoare ridicată și de a rezolva problemele societale actuale. Prim măsuri imediate, se poate obține o inversare a tendinței actuale de scădere, astfel încât, până în 2020, să se ajungă de la nivelul de 15,6%, cât este în prezent, la 20% din PIB-ul UE.Prin urmare, Comisia propune o serie de acțiuni prioritare menite să stimuleze investițiile în noi tehnologii, să îmbunătățească mediul de afaceri, accesul la piețe și la finanțare, în special pentru IMM-uri, și să pună în concordanță competențele cu necesitățile sectorului industrial.

Ziua europeană și mondială împotriva pedepsei cu moartea – UE subliniază angajamentul său privind abolirea universală a acestei pedepse

Detalii

Astăzi este Ziua mondială și europeană împotriva pedepsei cu moartea.Uniunea Europeană se opune aplicării pedepsei capitale în toate cazurile și în toate circumstanțele. Abolirea universală a acesteia este unul dintre obiectivele primordiale ale politicii UE în domeniul drepturilor omului.Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, a afirmat: „Pedeapsa capitală este un act sângeros, inuman și ireversibil care încalcă dreptul fundamental al omului la viață și la demnitate.

Posibilități de pescuit pentru 2013-2014: creșteri modeste ale TAC pentru speciile de adâncime

Detalii

Comisia Europeană a propus astăzi posibilitățile de pescuit pentru stocurile de pești de adâncime din apele UE și apele internaționale din Atlanticul de Nord-Est pentru 2013‑2014.În conformitate cu avizele științifice, Comisia propune, comparativ cu 2012, creșterea capturilor totale admisibile (TAC) pentru 3 stocuri, reducerea acestora pentru 13 stocuri și menținerea lor la nivelul actual pentru 8 stocuri (inclusiv TAC zero pentru 6 stocuri).Pentru 2013, Comisia propune creșterea cu 77% (la 4500 de tone) a TAC pentru grenadierul de piatră din vestul Insulelor Britanice.Pescuitul la aceste niveluri ar trebui să permită aducerea acestui stoc la niveluri sustenabile până în 2015 (așa-numitul randament maxim sustenabil, MSY).

Noua agendă maritimă pentru creștere economică și ocuparea forței de muncă a fost adoptată

Detalii

O agendă europeană privind dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă în sectoarele marin și maritim a fost adoptată astăzi de către miniștrii europeni pentru politica maritimă și de Comisia Europeană, reprezentată de președintele José Manuel Barroso și comisarul Maria Damanaki în cadrul unei conferințe organizate la Limassol de președinția cipriotă.La cinci ani de la lansarea politicii maritime integrate a UE, statele membre și Comisia au reafirmat faptul că o abordare dinamică și coordonată a afacerilor maritime îmbunătățește dezvoltarea economiei „albastre” a UE, asigurând în același timp sănătatea mărilor și a oceanelor.

Tabloul de bord al pieței interne: statele membre și-au îmbunătățit rezultatele

Detalii

În această perioadă de criză, rolul pieței unice este decisiv pentru ieșirea Europei din stagnarea economică. Transpunerea la timp a legislației este o condiție necesară pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale directivelor. Tabloul de bord al pieței interne, publicat astăzi de Comisia Europeană, arată că statele membre au depus eforturi pentru transpunerea normelor UE în legislația națională.După creșterea înregistrată în lunile mai și noiembrie 2011 (1,2%), deficitul mediu de transpunere (procentul de directive privind piața internă care nu au fost transpuse în legislația națională în termenele prevăzute) a scăzut la 0,9%, adică sub obiectivul convenit de șefii de stat și de guvern în 2007. În cadrul acestui exercițiu, șaisprezece state membre au atins obiectivul de 1%.

Navigare